070 - 346 70 44 Gratis parkeren: Bel zodra u in de bierstraat staat!
Over Ons Alles over Tapijt Merken Projecten Contact
Offerte aanvragen Aanbiedingen

Milieuvriendelijk tapijt

Tapijt is goed voor het milieu

De tapijtindustrie in Nederland loopt al jarenlang voorop om op een milieuvriendelijk manier tapijten te produceren. De fabrikanten verrichten diverse inspanningen  voor groener product. Bij KA-ME-TA Tapijt in Den Haag kunt u terecht voor milieuvriendelijke tapijten.

Energie- en waterbesparing

In vergelijking met tien jaar geleden is er bij het maken één vierkante meter tapijt 20% minder energie nodig. Dit komt mede door: het zuiveren van afvalwater, tijdig uitzetten van machines, plaatsen van extra tochtdeuren en het isoleren van de fabriek.

Tapijtafval recyclen

Daarnaast houden de fabrikanten rekening met het recyclen van tapijt. Tapijt van nylon kunnen volledig gerecycled worden tot nieuw nylon. Wollen tapijten kunnen daarentegen weer goed gebruikt worden voor natuurlijk isolatiemateriaal. Tapijtafval wat niet verwerkt kan worden tot een ander product wordt verbrand en tijdens het verbrandingsproces wordt er energie teruggewonnen.

Europese samenwerkingsverbanden

De tapijtindustrie ziet het belang in van een schonere wereld. Daarom zijn er meerdere samenwerkingsverbanden gesloten en afspraken gemaakt in Europees verband.

KA-ME-TA Tapijt denkt ook groen

Onze stoffeerders werken uitsluitend met tapijtlijm die vrij zijn van organische oplosmiddelen. Als u de tapijt koopt en laat leggen door KA-ME-TA Tapijt werkt u samen aan een groener Nederland!

Bezoek onze tapijtwinkel Offerte aanvragen

Stel uw vraag aan KA-ME-TA Tapijt Den Haag!

Direct contact

Al meer dan 50 jaar is KA-ME-TA Tapijt een begrip in en rondom Den Haag. Tevens leveren wij door heel Europa. Met ruim 600 rollen tapijt, 200 rollen vinyl en diverse soorten kunstgras vindt u in onze ruime winkel van 900 m² alle soorten en maten vloerbedekking. Altijd snel & goedkoop geleverd!

070 - 346 70 44 Offerte aanvragen

Privé afspraak maken

Het is nu mogelijk om een privé afspraak in de showroom bij ons te maken. Wij hanteren daarbij de RIVM richtlijnen. Graag telefonisch een afspraak maken op: 070 - 3467044

Meer informatie

Alle merken direct uit voorraad leverbaar:

070 - 346 70 44 contact