070 - 346 70 44 Gratis parkeren: Bel zodra u in de bierstraat staat!
Over Ons Alles over Tapijt Merken Projecten Contact
Offerte aanvragen Aanbiedingen

Tapijt en astma

Tapijt is niet slecht voor astmapatiënten!

Veel mensen denken en zeggen dat tapijt slecht is voor astmapatiënten. Uit onderzoek blijkt juist het tegenovergestelde, tapijt houdt stof en pollen vast waardoor de hoeveelheid fijnstof die vrijkomt minder groot is als bij bijvoorbeeld laminaat of parket.

Tapijt versus harde vloeren

Bij astmapatiënten is huisstofmijt vaak de boosdoener. Bij een harde vloer (bijvoorbeeld laminaat) kan de huisstofmijt niet weg en bij elk tochtje dwarrelt de stof door de kamer. Huisstofmijt nestelt zicht graag in tapijt waardoor het niet telkens opdwarrelt wanneer de deur open gaat of als u hier overheen loopt.

Onderzoek DAAB

Uit een onderzoek in 2005 uitgevoerd door het Duitse Astmafonds (DAAB) blijkt dat de effecten van fijnstof op de longen afnemen wanneer er tapijt in de binnenruimte ligt. 

Onderhoud tapijt bij astma

Wanneer u tapijt in uw woning heeft liggen als astmapatiënt wordt er aangeraden de vloer meerdere keren goed te reinigen. Goed stofzuigen is hierbij natuurlijk de oplossing.

Tip van KA-ME-TA Tapijt

Het luchten van uw woning helpt al een stuk. Wanneer u uw woning goed ventileert weert u namelijk huistofmijt. Waarom uw huis goed ventileren? Huisstofmijt nestelt zich namelijk graag in luchtvochtige ruimtes. Daarnaast is het aan te raden om de temperatuur in uw woning zo gelijk mogelijk te houden.

Bezoek onze tapijtwinkel Offerte aanvragen

Stel uw vraag aan KA-ME-TA Tapijt Den Haag!

Direct contact

Al meer dan 50 jaar is KA-ME-TA Tapijt een begrip in en rondom Den Haag. Tevens leveren wij door heel Europa. Met ruim 600 rollen tapijt, 200 rollen vinyl en diverse soorten kunstgras vindt u in onze ruime winkel van 900 m² alle soorten en maten vloerbedekking. Altijd snel & goedkoop geleverd!

070 - 346 70 44 Offerte aanvragen

Privé afspraak maken

Het is nu mogelijk om een privé afspraak in de showroom bij ons te maken. Wij hanteren daarbij de RIVM richtlijnen. Graag telefonisch een afspraak maken op: 070 - 3467044

Meer informatie

Alle merken direct uit voorraad leverbaar:

070 - 346 70 44 contact