Foto 1
Foto 2

Een puur en eerlijk natuurproduct

Sisal tapijt

Bent u op zoek naar een duurzame vloerbedekking of vloerkleed? Dan is behoort een sisal tapijt tot de mogelijkheden. Sisal tapijt is een natuurproduct en bij KA-ME-TA Tapijt vindt u verschillende sisal tapijten met verschillende weefpatronen in voornamelijk natuurlijke kleuren.

Natuurlijk product

Sisal tapijt wordt gemaakt van de tropische plant Agave Sisalana en is een puur en eerlijk natuurproduct. De tropische plant wordt voornamelijk in Zuid-Amerika en Afrika gewonnen. De bladeren van deze plant worden geoogst en ontdaan van alle groene bladeren. Daarna worden de overgebleven vezels gezuiverd, gewassen en gedroogd. Van het overgebleven product wordt de sisal tapijt geweven.

'Sisal tapijten met verschillende weefpatronen en natuurlijke kleuren.'

Sterk en ruw tapijt

Sisal tapijt is sterk en heeft een ruwe structuur, vroeger werd er van sisal touw gemaakt. Net als wol ademt sisal en is erg vochtgevoelig, bij een goede luchtvochtigheid gaat sisal tapijt lang mee. Het advies is dan ook plaats een sisal tapijt in een ruimte waar de luchtvochtigheid goed is.

Onderhoud van het tapijt

Sisal tapijt is minder makkelijk te onderhouden en heeft een andere aanpak nodig dan andere tapijtsoorten. Regelmatig stofzuigen is een voorwaarde omdat het vuil anders in de vezels trekt. Bij een vlek dient u direct de vlek te verwijderen zonder veel water te gebruiken. Sisal tapijt is poreus waardoor het nooit drijfnat mag worden. Wordt er toch per ongeluk gemorst over uw sisal tapijt of vloerkleed is het van belang dat dit snel gedroogd wordt door bijvoorbeeld de vloer te föhnen.

Kom langs bij KA-ME-TA Tapijt als u op zoek bent naar een duurzaam tapijt met een natuurlijk uitstraling. De verschillende motieven en natuurlijk kleuren zullen prachtig staan in uw woning.

 
 

Sisal tapijt

  • Tapijt met verschillende weefpatronen
  • Sterk tapijt in natuurlijke kleuren
  • Makkelijk in onderhoud
  • Kamerbreed tapijt tot 400 cm breed

Foto impressie aanbod sisal tapijten

Vragen over vloerbedekking?

KA-ME-TA Tapijt Den Haag geeft je snel een persoonlijk antwoord.