070 - 346 70 44 Gratis parkeren: Bel zodra u in de bierstraat staat!
Over Ons Alles over Tapijt Merken Projecten Contact
Offerte aanvragen Aanbiedingen

PIT systeem: keurmerk voor tapijt

Product informatie over tapijt

PIT staat voor Produkt Informatie Tapijt en is een controleerbaar productinformatiesysteem opgezet door de tapijtbranche in samenwerking met de overheid en consumentenorganisaties. Het geeft informatie over waar het tapijt toegepast kan worden, welke eigenschappen het tapijt heeft en in welke comfortklasse het tapijt valt.

KA-ME-TA aangesloten bij het PIT systeem

KA-ME-TA is aangesloten bij het PIT systeem. De PIT informatie is te vinden op de achterkant van het tapijt in combinatie met de geldende PIT symbolen.

PIT: Hoge kwaliteitseisen

Bij ontwikkeling en productie van het tapijt wordt deze uitgebreid getest. Alleen als het tapijt voldoet aan de gestelde normen en hoge kwaliteitseisen die PIT stelt, mag de producent/leverancier het tapijt voorzien van PIT informatie en symbolen. Het PIT systeem is in drie groepen verdeeld:

Toepassingsgebieden van het tapijt

De symbolen voor de toepassingsgebieden van het tapijt worden gebaseerd op hoe intensief het tapijt gebruikt kan worden. De categorieën beginnen van licht woongebruik tot en met zware projectinrichting.

Bekijk hier de symbolen

De eigenschappen van het tapijt

De symbolen van de eigenschappen zijn gebaseerd op specifieke testen waarvoor het tapijt het beste gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld geschikt voor op de trap of in vochtige ruimtes.

Bekijk hier de symbolen

De comfortklasse van het tapijt

De comfortklasse van het tapijt geeft de hoogte van het poolgewicht aan. Dit bepaalt het comfort van de tapijt. Hoe meer kroontjes het PIT symbool heeft hoe hoger het poolgewicht.

Bekijk hier de symbolen

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het PIT systeem? Neem dan contact op met KA-ME-TA Tapijt in Den Haag via het contactformulier of kom langs in onze showroom.

Bezoek onze tapijtwinkel Offerte aanvragen

Stel uw vraag aan KA-ME-TA Tapijt Den Haag!

Direct contact

Al meer dan 50 jaar is KA-ME-TA Tapijt een begrip in en rondom Den Haag. Tevens leveren wij door heel Europa. Met ruim 600 rollen tapijt, 200 rollen vinyl en diverse soorten kunstgras vindt u in onze ruime winkel van 900 m² alle soorten en maten vloerbedekking. Altijd snel & goedkoop geleverd!

070 - 346 70 44 Offerte aanvragen

Privé afspraak maken

Het is nu mogelijk om een privé afspraak in de showroom bij ons te maken. Wij hanteren daarbij de RIVM richtlijnen. Graag telefonisch een afspraak maken op: 070 - 3467044

Meer informatie

Alle merken direct uit voorraad leverbaar:

070 - 346 70 44 contact